Manja slova Veća slova RSS
>

Od sjutra do 15. marta promocija vojnog poziva u srednjim školama u Crnoj Gori

Od sjutra do 15. marta promocija vojnog poziva u srednjim školama u Crnoj Gori
Datum objave: 07.02.2019 12:09 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore sjutra počinju obilazak srednjih škola u Crnoj Gori, u cilju približavanja vojničkog poziva mlađoj populaciji koja je u fazi izbora budućeg zanimanja. Poseban akcenat biće na mogućnostima studiranja na inostranim vojnim akademijama. Biće riječi i o narednom Ljetnjem vojnom kampu, na koji se mogu prijaviti upravo učenici završnih razreda.

Obilazak počinje Srednjom ekonomskom školom ''Marko Vešović'' i Srednjom elektrotehničkom školom „Vaso Aligrudić“ u Podgorici.

Do 15. marta u planu je posjeta ukupno 38 srednjih škola u Podgorici, Danilovgradu, Tuzima, Cetinju, Baru, Budvi, Herceg Novom, Tivtu, Kotoru, Ulcinju, Nikšiću, Žabljaku, Šavniku, Plužinama, Andrijevici, Beranama, Rožajima, Plavu, Bijelom Polju, Kolašinu, Mojkovcu i Pljevljima.

Vojnički poziv i njegove prednosti, kao i ideja o mogućnosti školovanja na inostranim vojnim akademijama, mladima, koji su u fazi izbora životne profesije približiće se na atraktivan i njima blizak način.