Manja slova Veća slova RSS
>

Filipović i Nikolić obišli kadete iz Makedonije koji u Kolašinu realizuju obuku u zimskim uslovima

Filipović i Nikolić obišli kadete iz Makedonije koji u Kolašinu realizuju obuku u zimskim uslovima
Datum objave: 09.02.2019 13:40 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Delegacije ministarstava odbrane Crne Gore i Republike Makedonije, na čelu sa državnim sekretarima, Slobodanom Filipovićem i Draganom Nikolićem, obišle su danas u Kolašinu kadete Vojne akademije „General Mihailo Apostolski“ iz Skoplja, koji u Crnoj Gori od 3. do 14. februara realizuju obuku u zimskim uslovima.


mod

Državni sekretar Filipović je tokom razgovora koji su obavljeni u kasarni „Đuro Drašković“ naglasio da ova posjeta pokazuje kvalitet saradnje i značaj dobrih odnosa Crne Gore i Republike Makedonije. On je čestitao svom makedonskom kolegi postizanje istorijskog sporazuma sa Republikom Grčkom, kao i potpisivanje Protokola o pristupanju Republike Makedonije NATO.

Nikolić je izrazio očekivanje da će dvije zemlje uskoro sarađivati za savezničkim stolom u okviru kolektivnog sistema bezbjednosti.

Državni sekretari su ukazali na značaj daljeg razvijanja dobrih odnosa Crne Gore i Republike Makedonije, kroz međusobnu saradnju i podršku na svim nivoima. Oni su naglasili značaj povezivanja i saradnje kroz regionalne inicijative, koje su dobra platforma za jačanje međusobnog povjerenja i pronalaženje zajedničkih modaliteta za suočavanje sa aktuelnim bezbjednosnim izazovima. 

Sagovornici su razmijenili mišljenja o razvoju bilateralne odbrambene saradnje dvije zemlje u budućem periodu. 

Obuka makedonskih kadeta u zimskim uslovima u Kolašinu se godinama realizuje u tom gradu. Ove godine ih je na obuci 40.

mod mod