Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Абу Даби: Министар Бошковић са државним министром за одбрану УАЕ, Бин Ахмедом Ал Бовардијем

Абу Даби: Министар Бошковић са државним министром за одбрану УАЕ, Бин Ахмедом Ал Бовардијем
Датум објаве: 19.02.2019 08:33 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић разговарао је јутрос у Абу Дабију са државним министром за одбрану Уједињених Арапских Емирата, Мохамедом Бин Ахмедом Ал Бовардијем.

Бошковић је нагласио да Црна Гора тежи унапређењу билатералне одбрамбене сарадње, како са савезничким земљама, тако и са партнерима. Он је апострофирао да је један од приоритета Министарства одбране наставак улагања у модернизацију и опремање Војске Црне Горе у складу са највишим стандардима и актуелним безбједносним изазовима. Имајући у виду богато искуство Уједињених Арапских Емирата у области опремања оружаних снага, министар Бошковић је указао да је билатералну сарадњу двије земље могуће унаприједити и у оквиру сарадње два ресорна министарства у домену модернизације и опремања.

Министар за одбрану УАЕ је истакао активан допринос наше земље унапређењу глобалне стабилности. Саговорници су размијенили мишљења о актуелној безбједносној ситуацији у регионима Западног Балкана и Блиског Истока.

Бошковић борави у посјети Уједињеним Арапским Емиратима, поводом 14. Међународне војне изложбе и конференције ИДЕX, која се традиционално организује у Абу Дабију.

мод мод

Он се јуче током обиласка изложбе сусрео са бројним представницима престижних свјетских компанија из области војне индустрије које су изложиле најновија техничка достигнућа у домену израде војне опреме и наоружања.

мод