Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са генералом Ланатом: Подршка АЦТ-а од изузетног значаја за процес интеграција Црне Горе

Бошковић са генералом Ланатом: Подршка АЦТ-а од изузетног значаја за процес интеграција Црне Горе
Датум објаве: 23.07.2019 08:48 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић састао се данас са командантом савезничке Команде за трансформацију (АЦТ), генералом Андрé Ланатом.
  
Бошковић је истакао значај подршке ове савезничке команде, чије је сједиште у Норфолку, у САД-у, за процес интеграције Црне Горе у НАТО, посебно кроз активности Радне групе за придруживање и интеграцију (АИWГ). 
  
Он је нагласио њен значај и за цјелокупну безбједност евроатлантске заједнице, поготову у дијелу координисања адаптације војне структуре, снага, капацитета и доктрина Алијансе у испуњењу кључних мисија Сјеверноатлантског савеза. Бошковић је казао да је значај ове Команде утолико већи имајући у виду безбједносне изазове са којима се суочава евроатлантска заједница. 

Министар је истакао да Црна Гора савјесно прати и имплементира НАТО политике и уједно промовише идеју евроатлантске будућности цијелог региона Западног Балкана. Он је додао да ће Министарство одбране и Војска Црна Гора наставити да усавршавају кадар у НАТО школи у њемачком граду Оберамергау, као и другим центрима за обуку који се налазе под командом АЦТ-а.

Генерал Ланата је честитао министру Бошковићу на окончању процеса интеграције Црне Горе у НАТО. Он је упознао саговорника са најзначајнијим активностима Команде, истичући да је крајњи циљ створити основ за спремност Алијансе да адекватно одговори на све безбједносне пријетње.

Командант АЦТ-а је закључио да је Црна Гора одговорно приступила извршавању обавеза и прилагођавању националног одбрамбеног система НАТО стандардима, истичући је као примјер који би требало да слиједе остале државе региона. 

Генерал Ланата борави у Црној Гори поводом окончања црногорског процеса интеграције.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ