Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Државни секретар Слободан Филиповић учествовао је на 12. Регионалном евроатланском кампу “РЕАЦТ 2019'' као почасни предавач на тему “Црногорска Војска у колективној одбрани”

Државни секретар Слободан Филиповић учествовао је на 12. Регионалном евроатланском кампу “РЕАЦТ 2019
Датум објаве: 06.09.2019 15:01 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Филиповић је том приликом нагласио да је Црна Гора темељ безбједносне структуре Европе, нераскидиво везан за европске и евроатлантске интеграције. Од обнове независности, каже да се посвећено радило на остваривању примарног спољнополитичког циља, те да и сада, наша земља као НАТО чланица, настоји да допринесе успостављању глобалног мира и стабилности.


Државни секретар је казао да управо чланство Црне Горе у НАТО и мала вјероватноћа оружане агресије омогућавају постојање Војске примјерене националним могућностима, али истовремено способне да одговори на све додијељене мисије и задатке. 

“Својим досадашњим ангажовањем, Војска Црне Горе се доказала као кредибилан савезник, али и поуздан ослонац црногорским грађанима, због чега ћемо наставити јачање њене улоге у друштву”, закључио је Филиповић.

мод мод

Додаје да је камп “РЕАЦТ” важан, јер се показао као одлична платформа за размјену мишљења у домену политике, администрације, одбране, процеса европских интеграција и у многим другим областима од интереса за нашу државу.

Министарство одбране и Војска Црне Горе покровитељи су и овогодишњег РЕАЦТ-а, који се одржава од 03. до 08. септембра 2019. године, на Жабљаку.

мод