Manja slova Veća slova RSS
>

Državni sekretar Slobodan Filipović učestvovao je na 12. Regionalnom evroatlanskom kampu “REACT 2019'' kao počasni predavač na temu “Crnogorska Vojska u kolektivnoj odbrani”

Državni sekretar Slobodan Filipović učestvovao je na 12. Regionalnom evroatlanskom kampu “REACT 2019
Datum objave: 06.09.2019 15:01 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Filipović je tom prilikom naglasio da je Crna Gora temelj bezbjednosne strukture Evrope, neraskidivo vezan za evropske i evroatlantske integracije. Od obnove nezavisnosti, kaže da se posvećeno radilo na ostvarivanju primarnog spoljnopolitičkog cilja, te da i sada, naša zemlja kao NATO članica, nastoji da doprinese uspostavljanju globalnog mira i stabilnosti.


Državni sekretar je kazao da upravo članstvo Crne Gore u NATO i mala vjerovatnoća oružane agresije omogućavaju postojanje Vojske primjerene nacionalnim mogućnostima, ali istovremeno sposobne da odgovori na sve dodijeljene misije i zadatke. 

“Svojim dosadašnjim angažovanjem, Vojska Crne Gore se dokazala kao kredibilan saveznik, ali i pouzdan oslonac crnogorskim građanima, zbog čega ćemo nastaviti jačanje njene uloge u društvu”, zaključio je Filipović.

mod mod

Dodaje da je kamp “REACT” važan, jer se pokazao kao odlična platforma za razmjenu mišljenja u domenu politike, administracije, odbrane, procesa evropskih integracija i u mnogim drugim oblastima od interesa za našu državu.

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore pokrovitelji su i ovogodišnjeg REACT-a, koji se održava od 03. do 08. septembra 2019. godine, na Žabljaku.

mod