Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Касарна у Андијевици гарант безбједности на сјевероистоку земље

Касарна у Андијевици гарант безбједности на сјевероистоку земље
Датум објаве: 23.09.2019 13:26 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министар одбране мр Предраг Бошковић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић обишли су Општину Андријевица, како би са предсједником Општине Срђаном Машовићем дефинисали даље кораке око градње нове касарне ВЦГ, која ће носити име Миљана Вукова Вешовића.


мод

Министар Бошковић каже да су створени сви правно – админстративни предуслови да се крене у детаљније радове на изградњи касарне, те да је новац за реституцију уплаћен локалној управи за некретнине. “У наредним данима надамо се да ће локална управа закључити појединачне споразуме са осам породица чију земљу откупљујемо за будућу касарну Андријевица. Већ након тога и након израде пројекта Министарство одбране ће кренути у интезивирање радова на овом локалитету, како бисмо већ средином идуће године, као што смо и обећали, имали у функцији дјелове касарне Андријевица” казао је Бошковић. 

мод

Касарна ће, додаје министар, омогућити бољу безбедносну ситуацију на сјевероистоку земље, али и отварање нових радних мјеста, квалитенији социјални и друштвени живот. 

“Оно што је најважније је да управо овим пројектом и другом дионицом аутоцесте, Влада итекако ради и брине о сјеверу Црне Горе, јер након завршетка друге дионице аутоцесте Андријевица ће бити на 60-70 километара од Подгорице”, поручио је министар и додао да ће се, након отварања касарне, кренути са изградњом стамбене зграде за припаднике оружаних снага наше земље. 

мод

Предсједник општине Андријевица Срђан Машовић захвалио се министру Бошковићу и поручио да је ријеч о историјском пројекту. “Поред свих важних пројекта који се реализују на територији наше општине и капиталног пројекта аутопута, ово је један од најважнијих пројеката који су се икад дешавали у Андријевици, који ће свакако допринијети бржем и динамичнијем развоју наше општине, како са економског, тако и са безбједносног аспекта.“

Касарна Миљан Вуков Вешовић градиће се у насељу Прљанија, на простору од око 40 хиљада квадрата. Капацитет будуће касарне биће између 150 и 200 војника.

мод