Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Чланице А5 остају посвећене изградњи мира и безбједности

Чланице А5 остају посвећене изградњи мира и безбједности
Датум објаве: 25.09.2019 12:48 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Начелник генералштаба, бригадни генерал Драгутин Дакић предводи делегацију Војске Црне Горе на 23. Конференцији америчко-јадранске повеље (А-5) у формату начелника генералштабова, која се одржава у Драчу, Р.Албанија.

Током излагања, Дакић је нагласио значај А-5 иницијативе, истичући да је донијела бројне бенефите Војсци Црне Горе и подсјетио да је та иницијатива прокламовала као свој основни циљ подршку земљама аспирантима у њиховом процесу приближавања НАТО алијанси и лакшем испуњењу тог циља.

“Оно што смо научили на нашем путу до пуноправног чланства у НАТО савез је да нема малих и великих партнера……Наш мотив гласи “Фортес Соли, Фортиорес Уна” - јаки самостално, јачи заједно, раме уз раме, један до другог, можемо да преузмемо много захтјевније задатке и играмо значајну улогу у укупним безбједносним изазовима у региону”, истакао је Дакић.

Начелник Генералштаба имао је билатералне сусрете са генералом Стивеном Твитијем, замјеником команданта америчких снага у Европи (УС ДЕУЦОМ), као и са генералом Рахманом Рамом, командантом Безбједносних снага Косова.


мод

На 23. Конференцији начелника генералштабова А-5 је закључено да државе чланице Америчко-Јадранске повеље (А5) у потпуности остају посвећене изградњи добросусједских односа и заједничком учешћу у изградњи мира и безбједности у региону,