Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Све о војном позиву на једној адреси: будивојник.ме

Све о војном позиву на једној адреси: будивојник.ме
Датум објаве: 10.10.2019 13:41 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


мод

Wеб апликација ''Буди војник'' ( будивојник.ме ) пуштена је у рад, а њене могућности представили су ученици Електротехничке школе ''Васо Алигрудић''. Они су у сарадњи са представницима Министарства одбране и Војске Црне Горе, радили на апликацији шест мјесеци.

Драга Ђурђић, из Директората за људске ресурсе Министарства одбране, истакла је значај пројекта јер, како каже, израда апликације је само једна у низу активности којима се Војска Црне Горе и војни позив приближавају младима, а све у циљу подизања свијести о значају и улози Војске, као и јачања интересовања за војни позив.

''Ентузијазам и посвећеност коју препознајемо код ученика када су у питању пројекти Министарства намијењени младима додатно нас охрабрују и мотивишу да наставимо са радом'', истакла је Ђурђић.

Директор Електротехничке школе Веселин Пићурић истакао је да школа константно улаже у знање, а посебно када има прилику да то буде ван наставног плана и програма. Из тог разлога сарадња са Министарством одбране, поручује да је од великог значаја.

Обраћајући се младима Пићурић је казао: ''Имајте визију и научите да будете добри програмери, то је оно што ће вам обезбиједити да имате сигурну будућност''.

Средњошколци Сара Хоџић и Данило Кујачић представили су могућности апликације која је, како кажу, модерног дизајна, а која је управо намијењена младима. Омогућава да се на лакши и непосредан начин дође до информација о стипендирању, војним академијама, добровољном служењу војног рока, пројектима, као што је Љетњи војни камп, али и да се прате актуелности и постављају питања.

Презентацији wеб апликације присуствовали су ученици и других средњих школа из Подгорице, представници Министарства одбране, Војске Црне Горе, као и професори – ментори на пројекту, Средње електротехничке школе Данка Маркуш и Ален Адиловић.

мод