Manja slova Veća slova RSS
>

Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati posvećeni jačanju bilateralne odbrambene saradnje

Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati posvećeni jačanju bilateralne odbrambene saradnje
Datum objave: 04.10.2019 11:21 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković sastao se sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Nj.E. Abdulom Salamom Haribom Al Rumaitijem (Abdul Salam Harib Al Rumaithi).


Bošković je istakao spremnost Ministarstva odbrane da se u predstojećem periodu značajnije unaprijedi bilateralna saradnja sa Ministarstvom odbrane Ujedinjenih Arapskih Emirata. Imajući u vidu posvećenost modernizaciji i opremanju Vojske Crne Gore u skladu sa najvišim standardima, Bošković je ukazao da upravo te oblasti mogu doprinijeti konkretizaciji dugogodišnjeg partnerstva dvije zemlje, odnosno pronalaženju modaliteta za unaprjeđenje odbrambene saradnje u okviru projekata od zajedničkog interesa.

Ministar Bošković istakao je posvećenost naše zemlje održavanju mira i stabilnosti u međunarodnoj zajednici, te ukazao na značajne doprinose Vojske Crne Gore sistemu kolektivne bezbjednosti. 

Ambasador Rumaiti naglasio je da punopravno članstvo Crne Gore u NATO preporučuje našu zemlju kao kredibilnog saveznika u domenu obezbjeđivanja dugoročne stabilnosti na prostoru Zapadnog Balkana, ali i pouzdanog partnera u unaprjeđenju međunarodne bezbjednosti. Imajući u vidu da su Crna Gora i Ujedinjeni Arapski Emirati prošle godine proslavili deceniju postojanja diplomatskih odnosa, kao i aktuelne ekonomske projekte, ambasador Rumaiti je izrazio spremnost da se u budućem periodu razmotre konkretni modaliteti za poboljšanje saradnje u oblasti odbrane i bezbjednosti. 

Ambasador Rumaiti uručio je ministru Boškoviću poziv potpredsjednika i predsjednika Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladara Dubaija i ministra odbrane, šeika Mohameda Bin Rašid Al Maktuma, za učešće na ovogodišnjem Vazduhoplovnom sajmu u Dubaiju (Dubai Airshow 2019), koji će biti održan u periodu od 17. do 21. novembra 2019. godine.