Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Обука за сигурно складиштење, руковање и одржавање муниције

Обука за сигурно складиштење, руковање и одржавање муниције
Датум објаве: 18.10.2019 08:52 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


У Центру за обуку, у касарни „Милован Шарановић“ у Даниловграду, од 15.октобра спроводи се „Основни теоријски курс за сигурно складиштење и управљање муницијом'', који ће трајати три седмице. Курс води пет инструктора Федералног министарства одбране (ФМО) Републике Аустрије и један експерт из Министарства одбране Босне и Херцеговине.

Циљ је обучити припаднике Министарства одбране и Војске у области управљања животним циклусом убојних средстава, са акцентом на сигурно складиштење, правилно руковање и одржавање, у складу са међународним стандардима.

Представници Министарства одбране и ВЦГ су на отварању курса истакли значај велике и континуиране помоћи коју ФМО Републике Аустрије пружа Црној Гори у обуци, по питању праћења животног циклуса наоружања и убојних средстава.

Шеф тима инструктора ФМО Републике Аустрије, Вернер Кернмајер указао је на дугогодишњу успјешну сарадњу са представницима нашег Министарства одбране. Кернмајер је поручио да је основни циљ пружање подршке у развоју и имплементацији одрживог процеса сигурног управљања свим убојним средствима која се налазе на употреби или су у складиштима Војске Црне Горе.

мод