Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Унапријеђена 74 официра и подофицира Војске Црне Горе

Унапријеђена 74 официра и подофицира Војске Црне Горе
Датум објаве: 18.10.2019 13:59 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


На војном аеродрому ''Књаз Данило'' у Подгорици на свечаној церемонији, у присуству министра одбране Предрага Бошковића и начелника Генералштаба, бригадног генерала Драгутина Дакића, унапријеђени су официри и подофицири у више чинове. 41 официр је унапријеђен по одлуци Савјета за одбрану и безбједност, а 33 подофицира према одлуци начелника Генералштаба.


мод мод

Министар Бошковић је том приликом честитао унапријеђеним официрима и подофицирима на успјешно обављеним задацима. Поручује да су они на тај начин дали путоказ онима који ће идуће године бити на њиховим мјестима за унапрјеђење. Министар је додао да се у претходне три године интензивно радило на побољшању састава војске, који сада ужива највеће повјерење у друштву, као и опреми и инфраструктури. На тај начин, додао је Бошковић, ''омогућили смо да оно за шта сте се школовали, можете да примијените на терену''. 

мод мод
 
Унапрјеђење је, према ријечима начелника Генералштаба Драгутина Дакића, резултат професионалног, одговорног и преданог рада према постављеним задацима. Дакић је официрима и подофицирима пожелио још успјешнију годину, да се радују сваком будућем чину и поручио да је ''Ваш успјех, успјех свих нас и Војске Црне Горе.'' Он је закључио да ће се наставити са радом на образовању ВЦГ, како би, у оквиру НАТО-а, били спремни да одговоримо на све захтјевне безбједносне изазове. 

мод  мод