Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Са грађанима Мојковца о могућностима војног позива

Са грађанима Мојковца о могућностима војног позива
Датум објаве: 22.10.2019 14:28 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Промоција Војске Црне Горе и војног позива, у оквиру кампање “Буди дио нас”, одржана је у Мојковцу. Промоцију су посјетили генерални директор Директората за људске ресурсе Министарства одбране, Михаило Волков, и предсједник Општине Мојковац, Ранко Мишнић.

Генерални директор Волков рекао је да је представљање Војске Црне Горе на тргу у Мојковцу прилика да се грађанима Мојковца приближи војни позив, кроз разговор са официрима и подофицирима да се упознају са могућностима запошљавања, стипендирања, образовања на војним академијама и другим пројектима намијењеним младима. “Све ово радимо јер ми у Министарству чврсто вјерујемо да је Војска народна институција и да јој је мјесто у народу и са народом”, и додао да у прилогу томе говори и податак да је “Војска институција којој се највише вјерује“. „Долазићемо до свих општина у Црној Гори и кроз сарадњу са општинама промовисати војни позив и све оно што нуди Војска Црне Горе“, поручио је Волков.

Предсједник Општине Мојковац Ранко Мишнић истакао је да је „ВЦГ уприличила један заиста лијеп дан Мојковцу како би представила све оно чиме располаже и шта нуди сваком младом грађанину у Црној Гори“. Мишнић је нагласио одличну сарадњу општине са Војском. „ ВЦГ већ другу годину за редом учествује у изградњи и реконструкцији путева у Мојковцу, тако да смо ове и прошле године заиста један велики број километара реконструисали заједно са њима и сваки грађанин је видио шта значи присуство Војске за њихов бољи живот и за све оно што се тиче њиховог стандарда“, рекао је Мишнић.

На презентацији, одржаној на Градском тргу, грађани Мојковца су имали прилику да се упознају са дијелом опреме Војске, али и да се информишу о могућностима образовања и усавршавања, добровољном служењу војног рока, родној равноправности и пројектима Министарства који су намијењени младима.

Промоција Војске и војног позива ће се наставити сјутра у Колашину, на Тргу бораца.