Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бригадни генерал Дакић у посјети Оружаним снагама Р. Турске

Бригадни генерал Дакић у посјети Оружаним снагама Р. Турске
Датум објаве: 24.10.2019 14:05 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Начелник Генералштаба Војске Црне Горе бригадни генерал Драгутин Дакић борави у званичној посјети Оружаним снагама Р.Турске. Том приликом састао се са начелником Генералштаба Турске генералом Јашаром Гулером.


мод мод

Генерал Дакић захвалио се на помоћи и подршци Црној Гори и истакао да је сарадња између двије Војске на добром нивоу како билатерално тако и на нивоу иницијатива на којима заједнички учествујемо. Исказано је обострано задовољство пројектима које двије Војске реализују, посебно у домену обуке и школовања и модернизације.

Током разговора Дакић је упознао саговорника са активностима које Војска Црне Горе спроводи, посебно на плану модернизације, обуке и учешћа у међународним мисијама и информисао генерала Гулера да је јачање одбрамбених капацитета национални императив. Саговорници су размијенили мишљења о тренутној ситуацији на Балкану и заједнички констатовали да је кључ стабилности и развоја Балкана добра регионална сарадња и евроатлантске интеграције.

мод

Током посјете генерал Дакић је обишао Команду специјалних снага гдје су презентоване могућности и капацитети команде. Такође, генерал Дакић је имао прилику и да посјети реномиране компаније из области одбрамбене индустрије и разговара са њиховим представницима о могућностима које компаније пружају на пољу производње опреме и средстава.

Служба за односе са јавношћу Министарства одбране