Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Љуљанај-Јовићевић на састанку Националних директора за наоружање држава региона

Датум објаве: 25.10.2019 15:30 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Генерална директорица Директората за материјалне ресурсе Алма Љуљанај-Јовићевић са делегацијом учествује на Седмом редовном састанку Националних директора за наоружање држава региона (АЛЦМ – Армамент анд Логистицс Цооператион Меетинг), који се одржава у Бечу.


Национални директори за наоружање (Натионал Армаментс Дирецторс – НАДс) се од 2009. године састају на двогодишњем нивоу како би интензивирали дијалог у вези са наоружањем и логистиком, као и омогуц́или јачање сарадње држава региона у областима које су од заједничког интереса.

Циљ ових састанака је развијање међусобног повјерења, унапређење сарадње у оквиру примјењивих билатералних или мултилатералних аранжмана у областима као што су политика наоружања, набавке, коришц́ење и одржавање средстава, логистика, заштита животне средине, услуге, комерцијализација, истраживање и развој.

Тема овогодишњег састанка је национални концепт одржавања у државама учесницама и могућности успостављања сарадње у оквиру конкретних пројеката у области из надлежности АЛЦМ-а. Домац́ин састанка је Федерално министарство одбране Аустрије.