Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић у радној посјети Андријевици и Колашину

Бошковић у радној посјети Андријевици и Колашину
Датум објаве: 01.11.2019 15:00 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


моа

Министар одбране Предраг Бошковић са предсједником општине Андријевице, Срђаном Машовићем обишао је мјесто будуће касарне, које је инжењеријска чета припремила за изградњу. Стари објекти су уклоњени, простор је очишћен, као и корито ријеке Краљштице.

 

 

"Велико је задовољство видјети да се радови одвијају убрзаним темпом. Сад већ можемо казати да ће током идуће године овај простор бити потпуно другачији успостављањем касарне, која ће моћи да прими око 200 војника", казао је Бошковић. 

 

Бошковић истиче да је ријеч о једном од инфраструктурних приоритета. "Позивам младе из овог краја и свих дјелова који гравитирају овом подруцју Берана, Бијелог Поља, Плава, Рожаја, Гусиња, да се пријаве на сљедећи конкурс који ће бити расписан, а који ће се једним дијелом односити на ову касарну."

 

 

Министар је том приликом посјетио и руководство општине Колашин. Први човјек града, Милосав Булатовић каже да је сарадња са Министарством одбране и са Војском Црне Горе важна и то највише у области инфраструктуре, гдје је ВЦГ главни партнер.

 

 

 "Војска је на један квалитетан начин извршила реконструкцију наших путева. То је важно за нас, јер је наша општина јако разуђена и ми имамо доста локалних путева. На тај начин остварујемо нешто јако важно - потребу да развијамо пољопривреду и да ревитализујемо та подручја", казао је Булатовић и додао да ВЦГ даје подстицај и туристичкој привреди, јер је између осталог, уређена стијена за пењање, ферата у Бистрици.

 

Бошковић истиче да је Колашин, као један од бисера црногорске туристучке понуде, нешто што се заједнички може подићи на већи ниво. Додаје да су се као неоправдане показале бриге појединаца за Сињајевином, јер тамо Војска Црне Горе није и неће ништа да гради.

 

 

"Све оно што је војска у претходном периоду тамо урадила, било је у корист и грађана и саме планине. Са предсједником сам разговарао о могућностима заједничког пошумљавања дијела те планине, како би подигли ниво свијести о заштити животне средине. Анализе и искуства развијених земаља су показале да тамо гдје је војска, заштита животне средине апсолутно је највећем могућем нивоу. "