Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Дакић и Филиповић посјетили припаднике црногорског контингента у Летонији

Дакић и Филиповић посјетили припаднике црногорског контингента у Летонији
Датум објаве: 07.11.2019 13:36 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић и државни секретар Министарства одбране, Слободан Филиповић, бораве у дводневној посјети припадницима Војске Црне Горе који су ангажовани на НАТО активности Појачаног истуреног присуства (енханцед Форwард Пресенце - еФП) у Летонији.


мод

Том приликом, бригадни генерал Дакић састао се са начелником Генералштаба Оружаних снага Летоније, генерал потпуковником Леонидсом Калниншом, а државни секретар Филиповић са државним секретаром Министарства одбране Летоније Јанисом Гарисонсом. Током састанака разговарано је о досадашњој сарадњи и размотрени су модели за њено унапређење у наредном периоду.

мод мод

Такође, бригадни генерал Дакић и државни секретар Филиповић састали су се са командантом Механизоване пјешадијске бригаде Оружаних снага Летоније, пуковником Сандрисом Гаугерсом и командантом борбене групе у чијем саставу се налази црногорски контингент, потпуковником Мајклом Рикијем (Мицхаел Реекие). Пуковник Гаугерс и потпуковник Рики упознали су их са саставом и задацима бригаде и борбене групе. Потпуковник Рики је похвалио изузетно висок ниво професионализма црногорских војника приликом извршавања постављених задатака. Дакић и Филиповић састали су се са припадницима црногорског контингента и присуствовали су извођењу заједничке обуке за постављање и уклањање минских поља.

мод