Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Средњошколци и Војска Црне Горе још једном показали да заједничким снагама чине побједнички тим

Средњошколци и Војска Црне Горе још једном показали да заједничким снагама чине побједнички тим
Датум објаве: 07.11.2019 14:52 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Данас је на војном аеродрому „Књаз Данило“ у Голубовцима, одржан сајам Војска Црне Горе и млади у оквиру којег су презентоване активности које су подгорички средњошколци протеклих дана увјежбавали са Војском.


Ученици Грађевинске школе „Инж. Марко Радевић“, Средње машинске школе „Иван Ускоковић“, Средње хемијске школе „Спасоје Распоповић“, Електротехничке школе „Васо Алигрудић“, Стручне медицинске школе и Умјетничке школе за музику и балет „Васа Павић“ су заједно са војним лицима радили на областима за које се тренутно образују, а све су приказали у радним тачкама које су приказане на самом догађају. 

Посјетиоци су имали прилику да погледају претрес дионице пута, тактичко техничке податке и врсте прегледа ваздухоплова, одјељење ХБРН на задацима контроле и деконтаминације, роботику и телекомуникације, збрињавање повријеђених након терористичког напада. Поред наведеног, посјетиоци су имали прилику и да чују маршевске акорде које су ученици музичке школе припремили са Војним оркестром Почасне гарде.

мод

мод мод мод

Генерални директор директората за људске ресурсе у Министарству одбране, Михаило Волков, се на церемонији отварања догађаја обратио присутнима и истакао да је најважнији циљ данашње и сличних активности, да се војни позив приближи младим људима, те да кроз овакву врсту сарадње неки од њих препознају своје будуће занимање у Министарству одбране и Војсци Црне Горе. Волков је подсјетио на бројне могућности, као што су запошљавање, школовање, стипендирање и усавршавање, које се омладини нуде у ВЦГ и Министарству одбране. 

мод

„Волио бих да вас који сте данас овдје, видим да полажу заклетву и стају у редове Војске Црне Горе.” нагласио је директор Волков. 

Присутнима се обратио и генерални директор Директората за опште средње, средње стручно и образовање одраслих Министарства просвјете, Вељко Томић, који је изразио задовољство што два министарства већ двије године узастопно сарађују у програму праксе средњошколаца и подсјето на бројне друге пројекте који се успјешно реализују, као што је Љетњи војни камп. 

мод

´Желимо да покажемо да се у нашим средњим стручним школама налази квалитетан наставни кадар, изванредни млади људи са развијеним вјештинама, који имају много тога да покажу а надам се да ће данашња презентација бити подстицај и за друге средње школе које до сада нису учествовале, да се у наредном периоду придруже сарадњи са Војском Црне Горе.´ истакао је Томић. 

мод мод

Сајму су присуствовали директори школа, као ученици шест средњих школа, који су се, поред свега наведеног, информисали о улози и значају Војске Црне Горе.