Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Пашић: Радимо на деконтаминацији возила, ВЦГ спремна за изазов корона вируса

Пашић: Радимо на деконтаминацији возила, ВЦГ спремна за изазов корона вируса
Датум објаве: 20.03.2020 15:44 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Припадници Војске Црне Горе у касарни “МИлован Шарановић” у Даниловграду врше деконтаминацију возила, прије свега аутобуса којима су из иностранства довезени наши држављани, казао је командир Вода хемијско, биолошко, радиолошко нуклеарне одбране (ХБРНО) поручник Марко Пашић.


мод

„Ситуација је нова, али су припадници ВЦГ апсолутно припремљени да одговоре сваком изазову који носи вирус Цовид-19. Припадници који извршавају задатке биолошке деконтаминације су искусни, иза себе имају много година стажа, вјежби и, што је најважније, реалних ситуација које су прошли“, нагласио је он.

Како је поручио Пашић, јуче је деконтамирано 11 аутобуса, а Вод ХБРНО је био ангажован и на деконтаминацији хеликоптера који је превезао шест припадника ВЦГ из Словеније.

мод

„Биолошку деконтаминацију вршимо за потребе Министарства одбране и ВЦГ, али и свих ресора државе, односно Војска је стављена на располагање Влади у служби свом народу“, истакао је он.
Пашић је нагласио да његова јединица може да реализује биолошку деконтаминацију људи, возила, опреме, земљишта и објеката.