Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

18.09.2019.

Свечано дочекан X контингент ВЦГ из Авганистана

Свечано дочекан X контингент ВЦГ из Авганистана На војном аеродрому ‘Књаз Данило’ у Голубовцима свечано је дочекан X контингент Војске Црне Горе у мисији ‘Ресолуте Суппорт’ (Одлучна подршка) у Авганистану.

18.09.2019.

Најава: Генерални директор ДПО Ивица Ивановић на састанку НАТО политичких директора

Генерални директор Директората за политику и планирање одбране Ивица Ивановић учествује на састанку НАТО политичких директора, који се у Бриселу одржава 18 и 19. септембра. Предсједавјућа је замјеница генералног секретара НАТО, Роуз Готемолер.

16.09.2019.

Почиње "Заједнички изазов 2019"

Почиње "Заједнички изазов 2019"

Од 16. до 27.09.2019. године у ширем рејону Колашина и на израђеном Војном полигону за алпинистичку обуку пјешадијских јединица „Липово“, Црна Гора биће домаћин треће мултинационалне вјежбе „Заједнички изазов 2019" (Цоммон Цхалленге 2019). Учествује преко 300 припадника Армије Републике Сјеверне Македоније, Оружаних снага Италије, НАТО Центра изврсности за планинско ратовање стационираних у Републици Словенији, уз подршку експерата из области планинског ратовања из оружаних снага Републике Аустрије.

13.09.2019.

Реаговање на саопштење Грађанске Иницијативе Сачувајмо Сињајевину

Реаговање на саопштење Грађанске Иницијативе Сачувајмо Сињајевину

Као и увијек до сада, група грађана служећи се неистинама покушава дезинформисати јавност. Овај пут се нијесу либили да злоупотријебе ријечи једног званичника пријатељске и партнерске земље. Вјешто користећи само дио реченице коју је изговорио, покушавају неистинама да обману јавност.

12.09.2019.

Бошковић – Пабрикс: Интезивирање сарадње кроз НАТО и будуће заједничке обуке војника

Бошковић – Пабрикс: Интезивирање сарадње кроз НАТО и будуће заједничке обуке војника

Министар одбране мр Предраг Бошковић састао се са министром одбране Републике Летоније, Артисом Пабриксом, у оквиру званичне посјете летонске делегације Министарству одбране Црне Горе...

11.09.2019.

Најава: Посјета министра одбране Летоније

Министар одбране Републике Летоније Артис Пабрикс у званичној је посјети Црној Гори. Том приликом састаће се са министром одбране мр Предрагом Бошковићем сјутра, 12. септембра у Вили ''Горица''. Изјаве за медије планиране су за 11.30 сати.

11.09.2019.

Наступна посјета изасланика одбране Републике Италије

Наступна посјета изасланика одбране Републике Италије

Министар одбране мр Предраг Бошковић састао се са амбасадором Републике Италије у Црној Гори, Луком Зелиолијем, који је био у пратњи новоименованог изасланика одбране Републике Италије за Црну Гору, на нерезидентној основи, пуковника Ћира Фортеа и одлазећег с те функције, пуковника Паола Сфареа.

07.09.2019.

Одговор на тврдње Друштва професионалних новинара Црне Горе

Одговор на тврдње Друштва професионалних новинара Црне Горе

Региструјемо да је објава питања ДН „Дан“ која су нам јуче упућена, предмет различитих анализа па и Ваше реакције, иако не разумијемо због чега. Питања нијесу означена степеном тајности, а у случају да смо одговарали на њих она би имајући у виду претходна искуства била погрешно интерпретирана, као и цињенице да су поједини новинари у конфликту интереса кад је ова тема у питању (јер су поред цињенице да су новинари и организатори протеста).

06.09.2019.

Припадници XИ контингента ВЦГ стигли у Авганистан

Припадници XИ контингента ВЦГ стигли у Авганистан

27 припадника XИ контингента Војске Црне Горе у мисији „Одлучна подршка“ (Ресолуте Суппорт) стигли су у Авганистан. Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић током испраћаја војницима је пожелио успјешно испуњавање задатака и частан повратак.

06.09.2019.

Државни секретар Слободан Филиповић учествовао је на 12. Регионалном евроатланском кампу “РЕАЦТ 2019'' као почасни предавач на тему “Црногорска Војска у колективној одбрани”

Државни секретар Слободан Филиповић учествовао је на 12. Регионалном евроатланском кампу “РЕАЦТ 2019

Филиповић је том приликом нагласио да је Црна Гора темељ безбједносне структуре Европе, нераскидиво везан за европске и евроатлантске интеграције. Од обнове независности, каже да се посвећено радило на остваривању примарног спољнополитичког циља, те да и сада, наша земља као НАТО чланица, настоји да допринесе успостављању глобалног мира и стабилности.