Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.10.2019.

Sve o vojnom pozivu na jednoj adresi: budivojnik.me

Sve o vojnom pozivu na jednoj adresi: budivojnik.me Web aplikacija ''Budi vojnik'' ( budivojnik.me ) puštena je u rad, a njene mogućnosti predstavili su učenici Elektrotehničke škole ''Vaso Aligrudić''. Oni su u saradnji sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, radili na aplikaciji šest mjeseci.

10.10.2019.

Predsjednik Parlamenta Gruzije odlikovao pripadnika Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore

Predsjednik Parlamenta Gruzije odlikovao pripadnika Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore

Predsjednik Parlamenta Gruzije, Arčil Talakvadze (Archil Talakvadze), koji je u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, u ime Ministarstva odbrane te zemlje uručio je odlikovanje pripadniku Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, majoru Vladu Bulajiću.

09.10.2019.

Nastavak modernizacije odbrambenog sistema Crne Gore

Nastavak modernizacije odbrambenog sistema Crne Gore

Osmog i devetog oktobra 2019. u Podgorici održane su druge odbrambene bilateralne konsultacije delegacija NATO i Crne Gore. To je dio finalne faze četvorogodišnjeg ciklusa NATO procesa odbrambenog planiranja (NATO Defense Planning Process), koji je započet 2016. Cilj konsultacija je sagledavanje cjelokupnih odbrambenih sposobnosti NATO članica i stepena primjene preuzetih nacionalnih obaveza u kolektivnom sistemu bezbjednosti. Predstavljaju i polaznu osnovu za izradu izvještaja o odbrambenim sposobnostima država članica NATO, koji će biti usvojeni na sastanku ministara odbrane, u junu 2020. godine.

09.10.2019.

Web aplikacija za mlade ''Budi vojnik''

Web aplikacija za mlade

Predstavnici Ministarstva odbrane i podgoričke srednje elektrotehničke škole ''Vaso Aligrudić'' prezentovaće u četvrtak, 10. oktobra, sa početkom u 12 sati web aplikaciju Budi vojnik.

08.10.2019.

Ministarstvo odbrane raspisalo je javni oglas za izbor 12 stipendista

Ministarstvo odbrane raspisalo je javni oglas za izbor 12 stipendista osnovnih i specijalističkih studija na fakultetima u zemlji i inostranstvu, na studijskoj 2019/2020. godini, a za potrebe Vojske Crne Gore. Otvoren je za po troje studenata sa Elektrotehničkog, Medicinskog, Pomorskog, dok mjesta ima za dvoje sa Mašinskog i jedno sa Fakulteta zaštite na radu, odnosno sa Metalurško-tehnološkog.

07.10.2019.

Dan Vojske Crne Gore proslavljen u Nikšiću

Dan Vojske Crne Gore proslavljen u Nikšiću

U Nikšiću, na Trgu Slobode proslavljen je 7.oktobar, Dan Vojske Crne Gore. Ministar odbrane Predrag Bošković, obraćajući se mnogobrojnim gostima, među kojima predsjedniku države Milu Đukanoviću, predsjednicima Parlamenta i Vlade Ivanu Brajoviću i Dušku Markoviću, čestitao je Dan Vojske Crne Gore i podsjetio na slavnu crnogorsku istoriju...

07.10.2019.

Čestitka načelnika Generalštaba, brigadnog generala Dragutina Dakića, povodom Dana Vojske Crne Gore

Vama, koji daleko od svojih domova, izvršavate zadatke u vojno-diplomatskim predstavništvima i mirovnim misijama i operacijama, posebno želim da čestitam Dan Vojske Crne Gore i da vam odam priznanje za sve što činite za svoju Vojsku i Državu.

06.10.2019.

Pukovnik Brajković sa delegacijom VCG položio vijenac na spomenik na Tuđemilima

Pukovnik Brajković sa delegacijom VCG položio vijenac na spomenik na Tuđemilima

Povodom predstojećeg 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore, danas je na spomenik na Tuđemilima položen vijenac.

04.10.2019.

Potpukovnik Radivoje Radović upućen je u mirovnu misiju KFOR

Potpukovnik Radivoje Radović upućen je u mirovnu misiju KFOR

Povodom upućivanja u misiju, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić je poželio potpukovniku Radivoju Radoviću uspjeh tokom njegovom angažovanja u misiji KFOR, uz uvjerenje da će pokazati visok stepen profesionalizma i odgovornosti, što se od njega očekuje.

04.10.2019.

Reakcija na saopštenje televizije Vijesti

Reakcija na saopštenje televizije Vijesti

Ministarstvo odbrane još jednom ima obavezu da reaguje na navode televizije Vijesti oko Otvorenih dana u susret Danu vojske. Djeca, ponavljamo, u srijedu 2. oktobra na vojnom aerodromu u Golubovcima nisu bila izložena sredstvima za uništenje i ubijanje. O naoružanju, zasigurno im nismo pričali, već smo potencirali ulogu vojnika da pomaže stanovništvu i državi, što je jedna od osnovnih misija. To je bio edukativni obilazak, sa najljepšim ciljem, koji se kosi sa Vašim, što uporno dokazujete. Takođe, još jednom ističete loše namjere, podvlačeći neistinu da Vojsci Crne Gore nije važno dječije zdravlje i budućnost mladih, pominjući 90-te godine. Zato podsjećamo, biti vojnik stil je života koji nas uči posvećenosti, odgovornosti, timskom radu i istrajnosti.