Manja slova Veća slova RSSVijesti

28.04.2015.

Ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić u zvaničnoj posjeti Bukureštu: Snažna podrška Rumunije na putu ka NATO

Ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić u zvaničnoj posjeti Bukureštu: Snažna podrška Rumunije na putu ka NATO Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić boravi u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane Rumunije. Tokom posjete, sastala se sa ministrom odbrane Mirčom Dušom i tom prilkom ga informisala o reformama koje Crna Gora sprovodi u oblasti odbrane, a u kontekstu evroatlanskih integracija.

27.04.2015.

NAJAVA: Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić u zvaničnoj posjeti Rumuniji

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić boraviće u zvaničnoj posjeti Rumuniji 28. aprila 2015.godine gdje će se sastati sa ministrom odbrane Rumunije Mirčom Dušom.

21.04.2015.

Brisel: Odlični rezultati Crne Gore u dostizanju razvoja sposobnosti i NATO standarda

Brisel: Odlični rezultati Crne Gore u dostizanju razvoja sposobnosti i NATO standarda

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane dr Ivan Mašulović predvodio je delegaciju Ministarstva odbrane na sastanku u NATO sjedištu u Briselu gdje je razmatrana PARP procjena za Crnu Goru za 2015.godinu. PARP i Partnerski ciljevi su osnovni mehanizam za planiranje snaga, dostizanje NATO standarda i ocjenu napretka u reformama partnerske države.

17.04.2015.

Susret ministra Pejanović- Đurišić sa ambasadorom R.Grčke

Susret ministra  Pejanović- Đurišić sa ambasadorom R.Grčke

Ministar odbrane prof.dr Milica Pejanović-Đurišić sastala se danas sa ambasadorom Republike Grčke Ilias Fotopoulosom koji je boravio u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane.

15.04.2015.

Ministar Pejanović-Đurišić otvorila izložbu “Bez vas se ne može pisati istorija”

Ministar Pejanović-Đurišić otvorila izložbu “Bez vas se ne može pisati istorija”

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić otvorila je danas dokumentarnu izložbu “Bez vas se ne može pisati istorija”, koja je povodom obilježavanja 70 godina od završetka Drugog svjetskog rata organizovana u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore “Đurđe Crnojević” na Cetinju.

15.04.2015.

Saopštenje Ministarstva odbrane povodom pisanja dnevnog lista Dan o učešću oficira VCG kao instruktora u Ukrajini

Ministarstvo odbrane Crne Gore kao neistinite, neosnovane i tendenciozne odbacuje tvrdnje objavljene u srijedu 15. aprila 2015. godine u dnevnim novinama Dan u članku ’’Oficir VCG instruktor boraca protiv Donjecka’’.

14.04.2015.

Saopštenje Ministarstva odbrane povodom pisanja dnevnog lista Dan pod naslovom „Al Kaida tražila da oružje ide preko Bara“

U cilju pravilne i pune informisanosti javnosti želimo da, povodom pisanja dnevnih novina DAN od 14. aprila 2015. godine u članku „Al Kaida tražila da oružje ide preko Bara“, ukažemo na prirodu i cilj posjete tadašnjeg izaslanika odbrane Libije sa sjedistem u Beogradu, pukovnika Amera Agene Ministarstvu odbrane Crne Gore u maju 2013. godine.

10.04.2015.

Tvrdnje „Dana“ o „isporuci oružja“ Ukrajini neosnovane

Vlada Crne Gore odbacuje kao neistinite, neosnovane i tendenciozne tvrdnje objavljene u petak, 10. aprila 2015. godine u dnevnom listu „Dan“ u tekstu pod naslovom „Američkim avionima preko Iraka slali oružje za Ukrajinu“ prema kojima je navodno donacija ubojnih sredstava Crne Gore Vladi Iraka zapravo upućena i u Ukrajinu.

08.04.2015.

Časopis ,,Partner" broj 62

Časopis ,,Partner" broj 62

Časopis ,,Partner" broj 62

07.04.2015.

Ministar Pejanović-Đurišić održala sastanak sa Kolegijumom NGŠ, komandantima i komandirima VCG

Ministar Pejanović-Đurišić održala sastanak sa Kolegijumom NGŠ, komandantima i komandirima VCG

Ministar odbrane prof. dr Milica-Pejanović Đurišić održala je danas sastanak sa Kolegijumom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore u proširenom sastavu.