Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

10.10.2019.

Све о војном позиву на једној адреси: будивојник.ме

Све о војном позиву на једној адреси: будивојник.ме Wеб апликација ''Буди војник'' ( будивојник.ме ) пуштена је у рад, а њене могућности представили су ученици Електротехничке школе ''Васо Алигрудић''. Они су у сарадњи са представницима Министарства одбране и Војске Црне Горе, радили на апликацији шест мјесеци.

10.10.2019.

Предсједник Парламента Грузије одликовао припадника Пјешадијског батаљона Војске Црне Горе

Предсједник Парламента Грузије одликовао припадника Пјешадијског батаљона Војске Црне Горе

Предсједник Парламента Грузије, Арчил Талаквадзе (Арцхил Талаквадзе), који је у званичној посјети Црној Гори, у име Министарства одбране те земље уручио је одликовање припаднику Пјешадијског батаљона Војске Црне Горе, мајору Владу Булајићу.

09.10.2019.

Наставак модернизације одбрамбеног система Црне Горе

Наставак модернизације одбрамбеног система Црне Горе

Осмог и деветог октобра 2019. у Подгорици одржане су друге одбрамбене билатералне консултације делегација НАТО и Црне Горе. То је дио финалне фазе четворогодишњег циклуса НАТО процеса одбрамбеног планирања (НАТО Дефенсе Планнинг Процесс), који је започет 2016. Циљ консултација је сагледавање цјелокупних одбрамбених способности НАТО чланица и степена примјене преузетих националних обавеза у колективном систему безбједности. Представљају и полазну основу за израду извјештаја о одбрамбеним способностима држава чланица НАТО, који ће бити усвојени на састанку министара одбране, у јуну 2020. године.

09.10.2019.

Wеб апликација за младе ''Буди војник''

Wеб апликација за младе

Представници Министарства одбране и подгоричке средње електротехничке школе ''Васо Алигрудић'' презентоваће у четвртак, 10. октобра, са почетком у 12 сати wеб апликацију Буди војник.

08.10.2019.

Министарство одбране расписало је јавни оглас за избор 12 стипендиста

Министарство одбране расписало је јавни оглас за избор 12 стипендиста основних и специјалистичких студија на факултетима у земљи и иностранству, на студијској 2019/2020. години, а за потребе Војске Црне Горе. Отворен је за по троје студената са Електротехничког, Медицинског, Поморског, док мјеста има за двоје са Машинског и једно са Факултета заштите на раду, односно са Металуршко-технолошког.

07.10.2019.

Дан Војске Црне Горе прослављен у Никшићу

Дан Војске Црне Горе прослављен у Никшићу

У Никшићу, на Тргу Слободе прослављен је 7.октобар, Дан Војске Црне Горе. Министар одбране Предраг Бошковић, обраћајући се многобројним гостима, међу којима предсједнику државе Милу Ђукановићу, предсједницима Парламента и Владе Ивану Брајовићу и Душку Марковићу, честитао је Дан Војске Црне Горе и подсјетио на славну црногорску историју...

07.10.2019.

Честитка начелника Генералштаба, бригадног генерала Драгутина Дакића, поводом Дана Војске Црне Горе

Вама, који далеко од својих домова, извршавате задатке у војно-дипломатским представништвима и мировним мисијама и операцијама, посебно желим да честитам Дан Војске Црне Горе и да вам одам признање за све што чините за своју Војску и Државу.

06.10.2019.

Пуковник Брајковић са делегацијом ВЦГ положио вијенац на споменик на Туђемилима

Пуковник Брајковић са делегацијом ВЦГ положио вијенац на споменик на Туђемилима

Поводом предстојећег 7. октобра, Дана Војске Црне Горе, данас је на споменик на Туђемилима положен вијенац.

04.10.2019.

Потпуковник Радивоје Радовић упућен је у мировну мисију КФОР

Потпуковник Радивоје Радовић упућен је у мировну мисију КФОР

Поводом упућивања у мисију, начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић је пожелио потпуковнику Радивоју Радовићу успјех током његовом ангажовања у мисији КФОР, уз увјерење да ће показати висок степен професионализма и одговорности, што се од њега очекује.

04.10.2019.

Реакција на саопштење телевизије Вијести

Реакција на саопштење телевизије Вијести

Министарство одбране још једном има обавезу да реагује на наводе телевизије Вијести око Отворених дана у сусрет Дану војске. Дјеца, понављамо, у сриједу 2. октобра на војном аеродрому у Голубовцима нису била изложена средствима за уништење и убијање. О наоружању, засигурно им нисмо причали, већ смо потенцирали улогу војника да помаже становништву и држави, што је једна од основних мисија. То је био едукативни обилазак, са најљепшим циљем, који се коси са Вашим, што упорно доказујете. Такође, још једном истичете лоше намјере, подвлачећи неистину да Војсци Црне Горе није важно дјечије здравље и будућност младих, помињући 90-те године. Зато подсјећамо, бити војник стил је живота који нас учи посвећености, одговорности, тимском раду и истрајности.