Manja slova Veća slova RSSVijesti

12.07.2017.

Izvršena počasna paljba povodom obilježavanja 13. jula - Dana državnosti

Izvršena počasna paljba povodom obilježavanja 13. jula - Dana državnosti Na osnovu naredbe predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore, sa platoa brda “Gorica” izvršena je počasna artiljerijska paljba sa 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.

10.07.2017.

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni oglas za prijem 54 lica u službu Vojske Crne Gore

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni oglas za prijem 54 lica u službu Vojske Crne Gore u svojstvu vojnika/kinja po ugovoru, na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.

06.07.2017.

Uspješno završena vježba ''Zajednički izazov 2017''

Uspješno završena vježba

Međunarodna vojna vježba ''Zajednički izazov 2017'' (Common Chalenge 2017) zvanično je danas zatvorena u kasarni ''Breza'' u Kolašinu.

06.07.2017.

Ministar Bošković na 10. međunarodnoj Ljetnjoj školi za mlade

Ministar Bošković na 10. međunarodnoj Ljetnjoj školi za mlade

Ministar odbrane mr Predrag Bošković govorio je danas na desetoj međunarodnoj Ljetnjoj školi za mlade diplomate „Gavro Vuković“ u Kolašinu, koju organizuje Ministarstvo vanjskih poslova uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori.

05.07.2017.

Prvi Polugodišnji sastanak za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u Crnoj Gori nakon punopravnog članstva u NATO

Prvi Polugodišnji sastanak za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u Crnoj Gori nakon punopravnog članstva u NATO

U Ministarstvu odbrane Crne Gore održan je danas prvi Polugodišnji sastanak za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u Crnoj Gori, nakon punopravnog članstva u NATO, u kapacitetu saveznice.

05.07.2017.

Ministar Bošković sastao se sa general-potpukovnikom Veličkovskim

Ministar Bošković sastao se sa general-potpukovnikom Veličkovskim

Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Armije Makedonije, general-potpukovnikom Metodijem Veličkovskim, koji boravi u posjeti Crnoj Gori u sklopu Dana visokih zvanica povodom realizacije međunarodne vježbe "Common Challenge 17".

05.07.2017.

Susret generala-potpukovnika Jokića i generala-potpukovnika Veličkovskog

Susret generala-potpukovnika Jokića i generala-potpukovnika Veličkovskog

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general-potpukovnik Ljubiša Jokić sastao se sa načelnikom Generalštaba Armije Makedonije general-potpukovnikom Metodijom Veličkovskim, koji boravi u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

05.07.2017.

Dan visokih zvanica za međunarodnu vojnu vježbu „Zajednički izazov 2017“

Dan visokih zvanica za vježbu „Zajednički izazov 2017“ biće organizovan u četvrtak, 6.7.2017. godine. Prikaz sposobnosti učesnika vježbe na poligonu „Lipovo“ u Kolašinu počeće u 11.00 sati, a nakon vježbe novinarima će se obratiti ministar odbrane mr Predrag Bošković, zamjenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Austrije general-potpukovnik Bernhard Bair i načelnik Generalštaba Armije Republike Makedonije general-potpukovnik Metodija Veličkovski.

04.07.2017.

Herceg Novi: Ljuljanaj na otvaranju RSOM

Herceg Novi: Ljuljanaj na otvaranju RSOM

Generalni direktor Direktorata za materijalne resurse, Alma Ljuljanaj, govorila je na otvaranju RSOM kursa (Reception, Staging, Onward Movement) koji od 3. do 7. jula u Herceg Novom organizuje Multinacionalni logistički koordinacioni centar (MLCC), u saradnji sa Ministarstvom odbrane i NATO komitetom SGPLE (Standing Group of Partners Logistics Expert). Pored predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, kurs pohađaju i predstavnici Njemačke, Litvanije, Letonije i Gruzije.

30.06.2017.

Prva zvanična posjeta minista Boškovića Ministarstvu odbrane Republike Slovenije nakon punopravnog članstva Crne Gore u NATO

Prva zvanična posjeta minista Boškovića  Ministarstvu odbrane Republike Slovenije nakon punopravnog članstva Crne Gore  u NATO

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa ministarkom odbrane Republike Slovenije, Andrejom Katič. To je bila prilika da ministri, u prijateljskoj atmosferi, razmijene utiske o poslednjem sastanku ministara odbrane NATO članica, ali i razmijene infomacije o dinamici realizacije dogovorene bilateralne saradnje.