Manja slova Veća slova RSSVijesti

29.06.2017.

Bošković u Briselu: Crna Gora posvećena realizaciji ključnih zadataka Alijanse

Bošković u Briselu: Crna Gora posvećena realizaciji ključnih zadataka Alijanse Ministar odbrane mr Predrag Bošković učestvovao je danas na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta (NAC) na nivou ministara odbrane NATO zemalja, koji je održan u Briselu. Crna Gora je prvi put na ovom sastanku učestvovala u svojstvu punopravne članice Alijanse...

29.06.2017.

Generalni direktor Volkov u posjeti Ministarstvu odbrane Slovenije

Generalni direktor Volkov u posjeti Ministarstvu odbrane Slovenije

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov boravio je od 27. do 29. juna 2017. godine u posjeti Ministarstvu odbrane Republike Slovenije. Tokom posjete Volkov je razgovarao sa predstavnicima Sektora za vojne poslove, odnosno Odsjeka za regrutovanje kadra o uslovima i procedurama, kao i implementaciji obuke dobrovoljnog služenja vojnog roka, s ciljem razmjene iskustava i usvajanja praktičnih rješenja, kako bi se strateško-zadati cilj što uspješnije realizovao u Crnoj Gori, počev od 2019. godine. Tom prilikom, generalni direktor Volkov je predstavio razloge uvođenja sistema dobrovoljnog služenja vojnog roka i mjere koje će se preduzeti na njegovoj realizaciji.

28.06.2017.

Jedrenjak “Palinuro” u Crnoj Gori

Jedrenjak “Palinuro” u Crnoj Gori

Školski brod Ratne mornarice R. Italije “Palinuro” uplovio je juče u luku Tivat, a u zvaničnoj posjeti Mornarici Vojske Crne Gore boraviće do 30. juna 2017. godine. Italijanski jedrenjak, pod komandom kapetana fregate Đuzepea Valentinija, trenutno je angažovan na obuci kadeta prve godine Vojne mornaričke škole „Morosini“ iz Venecije koji će na ovom školskom krstarenju sticati potrebna pomorska znanja i vještine.

28.06.2017.

Bošković na ministarskom sastanku Sjevernoatlantskog savjeta

Ministar odbrane mr Predrag Bošković učestvovaće sjutra, 29. juna 2017. godine, na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta (NAC) na nivou ministara odbrane, koji se održava u Briselu. Prvi put na ovom sastanku Crna Gora učestvuje u svojstvu punopravne članice Alijanse.

28.06.2017.

Bošković-general Gracijano: Saradnja Crne Gore i Italije kroz savezništvo u NATO još intenzivnija

Bošković-general Gracijano: Saradnja Crne Gore i Italije kroz savezništvo u NATO još intenzivnija

Ministar odbrane mr Predrag Bošković, sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Vojske R. Italije, generalom Klaudijom Gracijanom (Claudio Graziano), koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

28.06.2017.

General-potpukovnik Ljubiša Jokić sastao se sa generalom Gracijanijem

General-potpukovnik Ljubiša Jokić sastao se sa generalom Gracijanijem

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general-potpukovnik Ljubiša Jokić sastao se sa načelnikom Generalštba Oružanih snaga Republike Italije generalom Klaudiom Gracijaniem, koji se nalazi u posjeti Crnoj Gori.

28.06.2017.

Završen prvi dio vježbe ADRION CAX LIVEX 17 na kojoj učestvuje Patrolni brod Mornarice VCG

Završen prvi dio vježbe ADRION CAX LIVEX 17 na kojoj učestvuje Patrolni brod Mornarice VCG

Prvi dio vježbe ADRION CAX LIVEX 17, na kojoj učestvuje Patrolni brod Mornarice Vojske Crne Gore P-34 sa posadom od 65 mornara, završen je juče danom visokih zvanica svih članica ADRION zajednice.

27.06.2017.

Otvorena međunarodna vojna vježba „Zajednički izazov 2017“

Otvorena međunarodna vojna vježba „Zajednički izazov 2017“

U kasarni „Breza“ u Kolašinu danas je zvanično otvorena međunarodna vojna vježba „Zajednički izazov 2017“ (Common Chalenge 2017). Načelnik Odjeljenja za operacije i obuku Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Svetozar Brajković istakao je da je razvoj sposobnosti planinskog ratovanja duboko ukorijenjen u našoj prošlosti i sadašnjosti, te da ova vježba treba da bude podsticaj i za budući razvoj sposobnosti Vojske Crne Gore.

27.06.2017.

Italijanski jedrenjak ''Palinuro'' u posjeti Mornarici VCG

Školski brod Ratne mornarice R. Italije ''Palinuro'' boraviće u posjeti Mornarici Vojske Crne Gore od 27. do 30. juna 2017. godine. Tim povodom, na brodu će biti organizovana pres konferencija na kojoj će se predstavnicima medija obratiti komandant š/b ''Jadran'' kapetan korvete Goran Pajović i komandant š/b ''Palinuro'' kapetan fregate Đuzepe Valentini (Giuseppe Valentini).

26.06.2017.

Vježba “Zajednički izazov 2017” počinje sjutra u Kolašinu

Vježba “Zajednički izazov 2017“ (Common Challenge 2017) biće zvanično otvorena sjutra, 27.juna 2017. godine, u 10.00 sati, u kasarni „Breza“ u Kolašinu. Na ceremoniji otvaranja prisutnima će se obratiti načelnik Odjeljenja za operacije i obuku Generalštaba VCG pukovnik Svetozar Brajković, a za medije će biti dostupni i direktor vježbe potpukovnik Enes Murić, kao i ko-direktori vježbe pukovnik Bernd Rot (Austrija) i potpukovnik Stevan Naumovski (Makedonija).