Manja slova Veća slova RSSVijesti

28.07.2017.

Bilateralne konsultacije: Saradnja Crne Gore i Austrije na najvišem nivou

Bilateralne konsultacije: Saradnja Crne Gore i Austrije na najvišem nivou Delegacija Ministarstva odbrane koju su predstavljali državni sekretar Slobodan Filipović i generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica ivanović, boravi u radnoj posjeti Ministarstvu odbrane i sporta Austrije, u okviru održavanja Bilateralnih konsultacija dva ministarstva, na nivou političkih direktora.

27.07.2017.

Pres konferencija direktora Direktorata za ljudske resurse

Pres konferencija direktora Direktorata za ljudske resurse

Direktor Direktorata za ljudske resurse Mihalio Volkov održao je danas press konferenciju povodom nedavnih izjava predstavnika Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore u vezi sa prekidom ugovora za 30 pripadnika Vojske Crne Gore.

27.07.2017.

Ministar odbrane Bošković sastao se sa princem Nikolom Petrovićem-Njegošem

Ministar odbrane Bošković sastao se  sa  princem Nikolom Petrovićem-Njegošem

Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas sa Njegovim Kraljevskim Visočanstvom princem Nikolom Petrovićem-Njegošem koji prvi put boravi u posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

27.07.2017.

Predstavnici Ministarstva odbrane obišli učesnike drugog Ljetnjeg vojnog kampa za mlade 2017

Predstavnici Ministarstva odbrane obišli učesnike drugog Ljetnjeg vojnog kampa za mlade 2017

Predstavnici Ministarstva odbrane obišli su učesnike drugog Ljetnjeg vojnog kampa za mlade, koji se održava u Kolašinu i Pljevljima od 17. do 30. jula 2017. godine. Tom prilikom, razgovarali su sa učesnicima kampa koji su izrazili zadovoljstvo u realizaciji dosadašnjih predviđenih aktivnosti, kao i međusonog druženja.

26.07.2017.

Princ Nikola Petrović-Njegoš u posjeti MO i VCG

Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Nikola Petrović-Njegoš boravice sjutra, 27. jula 2017.godine, u posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore. Tom prilikom, imaće odvojene sastanke sa ministrom odbrane mr Predragom Boškovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore general-pukovnikom Ljubišom Jokićem.

26.07.2017.

Ministarstvo odbrane na javne konsultacije daje Nacrt sektorske analize

Pozivaju se nevladine organizacije, čije je područje djelovanja izrada i implementacija projekata i programa koji su namijenjeni mladima, da u skladu sa članom 2 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Službeni list Crne Gore", br. 07/12), zbog kratkog vremenskog roka, putem elektronske komunikacije učestvuju u konsultovanju i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta sektorske analize za utvrđivanje predloga prioritetnih oblasti od javnog interesa i potrebnih sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija iz državnog budžeta u 2018. godini, za oblast Odbrana

25.07.2017.

Ministar odbrane mr Predrag Bošković uručio je unaprijeđenja oficirima Vojske Crne Gore

Ministar odbrane mr Predrag Bošković uručio je unaprijeđenja oficirima Vojske Crne Gore

Ministar odbrane mr Predrag Bošković uručio je danas načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore general-potpukovniku Ljubiši Jokiću Odluku o unaprijeđenju u čin general-pukovnika.

23.07.2017.

Pripadnici Vojske Crne Gore od 17. jula angažovani na gašenju požara

Pripadnici  Vojske Crne Gore od 17.  jula angažovani na gašenju požara

Pripadnici Mornarice Vojske Crne Gore i Pješadijskog bataljona već 7 dana učestvuju u gašenju velikog šumskog požara i saniranju opožarene zone na poluostrvu Luštica.

22.07.2017.

Ministar mr Predrag Bošković na reginoalnoj konferenciji na temu : ″Regionalna saradnja i bezbjednost″

Ministar mr Predrag Bošković na reginoalnoj konferenciji na temu : ″Regionalna saradnja i bezbjednost″

Ministar mr Predrag Bošković učestvovao je danas na reginoalnoj konferenciji na temu : ″Regionalna saradnja i bezbjednost″ koju je organizvao Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

21.07.2017.

Realizovan kurs „Upravljanje resursima u oblasti odbrane“

Realizovan kurs „Upravljanje resursima u oblasti odbrane“

Drugi po redu petodnevni kurs „Upravljanje resursima u oblasti odbrane” (“Defence Resource Management Course”) završen je danas u Podgorici. Kurs je organizovan u okviru saradnji Direktorata za politiku odbrane Ministarstva odbrane Crne Gore i Direktorata za vojnu obuku i saradnju Ministarstva odbrane Kanade.