Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.07.2017.

Uručena sportska oprema učesnicima Ljetnjeg vojnog kampa

Uručena sportska oprema učesnicima Ljetnjeg vojnog kampa Dan uoči otvaranja drugog Ljetnjeg vojnog kampa za mlade 2017, predstavnik Košarkaškog saveza Crne Gore Igor Popović, u ime Ministarstva sporta, uručio je donaciju u vidu sportske opreme (šortsevi, majice i lopte) učesnicima kampa u kasarni ,,Milovan Šaranović'' u Danilovgradu.

17.07.2017.

Svečano otvaranje Ljetnjeg vojnog kampa za mlade

Ljetnji vojni kamp za mlade, u kojem će učestvovati 30 srednjoškolaca i srednjoškolki iz Crne Gore, svečano će biti otvoren sjutra, 18. jula 2017. godine, u 9,00 sati u kasarni ,,Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

15.07.2017.

Ministar Bošković prisustvovao ceremoniji povodom završetka međunarodne vojne vježbe ''Saber Guardian 17''

Ministar Bošković prisustvovao ceremoniji povodom završetka međunarodne vojne vježbe

Ministar odbrane mr Predrag Bošković prisustvovao je danas ceremoniji upriličenoj povodom završetka međunarodne vojne vježbe ‘’Saber Guardian 17’’. Na finalnoj vježbi prikazane su sposobnosti multinacionalnog sastava da odgovori na potencijalne izazove u crnomorskom regionu. Vod iz sastava 1. Pješadijske čete Vojske Crne Gore učestvovao je na vježbi u sklopu Mehanizovane američke čete.

14.07.2017.

Odlična saradnja Crne Gore i Rumunije u oblasti odbrane

Odlična saradnja Crne Gore i Rumunije u oblasti odbrane

Ministar odbrane Crne Gore, mr Predrag Bošković, boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Rumuniji, tokom koje se sastao sa novoimenovanim ministrom odbrane Adrianom Țuțuianom i državnim sekretarom Ministarstva vanjskih poslova za bilateralne i strateške poslove u evroatlantskoj regiji, George Ciambaom...

13.07.2017.

Ministar Bošković u posjeti Republici Rumuniji

Ministar odbrane mr Predrag Bošković boraviće 14. i 15. jula 2017. godine u zvaničnoj posjeti Republici Rumuniji. Tom prilikom, ministar Bošković će se sastati sa ministrom odbrane R. Rumunije Adrianom Tutuianom (Adrian Tutuianu) i državnim sekretarom Ministarstva vanjskih poslova Georgem Ciambom (George Ciamba).

13.07.2017.

Predsjednik Filip Vujanović u pratnji generala Jokića i pukovnika Dakovića položio vijenac na spomenik Partizanu borcu

Predsjednik Filip Vujanović u pratnji generala Jokića i pukovnika Dakovića položio vijenac na spomenik Partizanu borcu

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore generala Ljubiše Jokića i načelnika Odjeljenja za ljudske resurse pukovnika Ilije Dakovića, povodom obilježavanja 13. jula – Dana državnosti Crne Gore, položio je vijenac na spomenik “Partizanu-borcu” u spomen parku Gorica u Podgorici.

12.07.2017.

Izvršena počasna paljba povodom obilježavanja 13. jula - Dana državnosti

Izvršena počasna paljba povodom obilježavanja 13. jula - Dana državnosti

Na osnovu naredbe predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore, sa platoa brda “Gorica” izvršena je počasna artiljerijska paljba sa 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa.

10.07.2017.

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni oglas za prijem 54 lica u službu Vojske Crne Gore

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspisalo je javni oglas za prijem 54 lica u službu Vojske Crne Gore u svojstvu vojnika/kinja po ugovoru, na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.

06.07.2017.

Uspješno završena vježba ''Zajednički izazov 2017''

Uspješno završena vježba

Međunarodna vojna vježba ''Zajednički izazov 2017'' (Common Chalenge 2017) zvanično je danas zatvorena u kasarni ''Breza'' u Kolašinu.

06.07.2017.

Ministar Bošković na 10. međunarodnoj Ljetnjoj školi za mlade

Ministar Bošković na 10. međunarodnoj Ljetnjoj školi za mlade

Ministar odbrane mr Predrag Bošković govorio je danas na desetoj međunarodnoj Ljetnjoj školi za mlade diplomate „Gavro Vuković“ u Kolašinu, koju organizuje Ministarstvo vanjskih poslova uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori.