Manja slova Veća slova RSSVijesti

05.07.2017.

Prvi Polugodišnji sastanak za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u Crnoj Gori nakon punopravnog članstva u NATO

Prvi Polugodišnji sastanak za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u Crnoj Gori nakon punopravnog članstva u NATO U Ministarstvu odbrane Crne Gore održan je danas prvi Polugodišnji sastanak za vojno-diplomatske predstavnike akreditovane u Crnoj Gori, nakon punopravnog članstva u NATO, u kapacitetu saveznice.

05.07.2017.

Ministar Bošković sastao se sa general-potpukovnikom Veličkovskim

Ministar Bošković sastao se sa general-potpukovnikom Veličkovskim

Ministar odbrane mr Predrag Bošković sastao se danas sa načelnikom Generalštaba Armije Makedonije, general-potpukovnikom Metodijem Veličkovskim, koji boravi u posjeti Crnoj Gori u sklopu Dana visokih zvanica povodom realizacije međunarodne vježbe "Common Challenge 17".

05.07.2017.

Susret generala-potpukovnika Jokića i generala-potpukovnika Veličkovskog

Susret generala-potpukovnika Jokića i generala-potpukovnika Veličkovskog

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general-potpukovnik Ljubiša Jokić sastao se sa načelnikom Generalštaba Armije Makedonije general-potpukovnikom Metodijom Veličkovskim, koji boravi u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

05.07.2017.

Dan visokih zvanica za međunarodnu vojnu vježbu „Zajednički izazov 2017“

Dan visokih zvanica za vježbu „Zajednički izazov 2017“ biće organizovan u četvrtak, 6.7.2017. godine. Prikaz sposobnosti učesnika vježbe na poligonu „Lipovo“ u Kolašinu počeće u 11.00 sati, a nakon vježbe novinarima će se obratiti ministar odbrane mr Predrag Bošković, zamjenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Austrije general-potpukovnik Bernhard Bair i načelnik Generalštaba Armije Republike Makedonije general-potpukovnik Metodija Veličkovski.

04.07.2017.

Herceg Novi: Ljuljanaj na otvaranju RSOM

Herceg Novi: Ljuljanaj na otvaranju RSOM

Generalni direktor Direktorata za materijalne resurse, Alma Ljuljanaj, govorila je na otvaranju RSOM kursa (Reception, Staging, Onward Movement) koji od 3. do 7. jula u Herceg Novom organizuje Multinacionalni logistički koordinacioni centar (MLCC), u saradnji sa Ministarstvom odbrane i NATO komitetom SGPLE (Standing Group of Partners Logistics Expert). Pored predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, kurs pohađaju i predstavnici Njemačke, Litvanije, Letonije i Gruzije.

30.06.2017.

Prva zvanična posjeta minista Boškovića Ministarstvu odbrane Republike Slovenije nakon punopravnog članstva Crne Gore u NATO

Prva zvanična posjeta minista Boškovića  Ministarstvu odbrane Republike Slovenije nakon punopravnog članstva Crne Gore  u NATO

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se danas sa ministarkom odbrane Republike Slovenije, Andrejom Katič. To je bila prilika da ministri, u prijateljskoj atmosferi, razmijene utiske o poslednjem sastanku ministara odbrane NATO članica, ali i razmijene infomacije o dinamici realizacije dogovorene bilateralne saradnje.

29.06.2017.

Bošković u Briselu: Crna Gora posvećena realizaciji ključnih zadataka Alijanse

Bošković u Briselu: Crna Gora posvećena realizaciji ključnih zadataka Alijanse

Ministar odbrane mr Predrag Bošković učestvovao je danas na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta (NAC) na nivou ministara odbrane NATO zemalja, koji je održan u Briselu. Crna Gora je prvi put na ovom sastanku učestvovala u svojstvu punopravne članice Alijanse...

29.06.2017.

Generalni direktor Volkov u posjeti Ministarstvu odbrane Slovenije

Generalni direktor Volkov u posjeti Ministarstvu odbrane Slovenije

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov boravio je od 27. do 29. juna 2017. godine u posjeti Ministarstvu odbrane Republike Slovenije. Tokom posjete Volkov je razgovarao sa predstavnicima Sektora za vojne poslove, odnosno Odsjeka za regrutovanje kadra o uslovima i procedurama, kao i implementaciji obuke dobrovoljnog služenja vojnog roka, s ciljem razmjene iskustava i usvajanja praktičnih rješenja, kako bi se strateško-zadati cilj što uspješnije realizovao u Crnoj Gori, počev od 2019. godine. Tom prilikom, generalni direktor Volkov je predstavio razloge uvođenja sistema dobrovoljnog služenja vojnog roka i mjere koje će se preduzeti na njegovoj realizaciji.

28.06.2017.

Jedrenjak “Palinuro” u Crnoj Gori

Jedrenjak “Palinuro” u Crnoj Gori

Školski brod Ratne mornarice R. Italije “Palinuro” uplovio je juče u luku Tivat, a u zvaničnoj posjeti Mornarici Vojske Crne Gore boraviće do 30. juna 2017. godine. Italijanski jedrenjak, pod komandom kapetana fregate Đuzepea Valentinija, trenutno je angažovan na obuci kadeta prve godine Vojne mornaričke škole „Morosini“ iz Venecije koji će na ovom školskom krstarenju sticati potrebna pomorska znanja i vještine.

28.06.2017.

Bošković na ministarskom sastanku Sjevernoatlantskog savjeta

Ministar odbrane mr Predrag Bošković učestvovaće sjutra, 29. juna 2017. godine, na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta (NAC) na nivou ministara odbrane, koji se održava u Briselu. Prvi put na ovom sastanku Crna Gora učestvuje u svojstvu punopravne članice Alijanse.