Manja slova Veća slova RSSVijesti

27.04.2017.

Vojno-diplomatski predstavnici NATO članica i Austrije u posjeti Ministarstvu odbrane

Vojno-diplomatski predstavnici NATO članica i Austrije u posjeti Ministarstvu odbrane ''Crna Gora je, uz čvrstu posvećenost evroatlantskim vrijednostima i značajnu podršku saveznika, ostvarila zavidan i vidljiv napredak u reformi odbrambenog i bezbjednosnog sektora, o čemu najbolje svjedoči očekivano punopravno članstvo u Alijansi'', kazao je danas generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović.

27.04.2017.

Delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa Filipovićem obišla 4. Međunarodnu izložbu odbrane u Splitu

Delegacija Ministarstva odbrane na čelu sa Filipovićem obišla 4. Međunarodnu izložbu odbrane u Splitu

Delegacija Ministarstva odbrane, na čelu sa državnim sekretarom Slobodanom Filipovićem, juče je obišla 4. Međunarodnu izložbu odbrane u Splitu – ASDA 2017 (Adriatic Sea Defense & Aerospace), na poziv Ministarstva odbrane Republike Hrvatske.

26.04.2017.

Kontingent Mornarice Vojske Crne Gore svečano ispraćen u mirovnu operaciju EU ATALANTA

Kontingent Mornarice Vojske Crne Gore svečano ispraćen u mirovnu operaciju EU ATALANTA

U Ministarstvu odbrane danas je u mirovnu operaciju Evropske unije „EU NAVFOR – ATALANTA“ svečano ispraćen devetočlani tim Vojske Crne Gore iz sastava Mornarice. Oni će u misiji biti angažovani do četiri mjeseca, kao Samostalni tim za zaštitu brodova (AVPD) koji isporučuju pomoć u okviru Svjetskog programa hrane UN.

25.04.2017.

Luksemburg: Ivanović na sastanku NATO političkih direktora

Luksemburg: Ivanović na sastanku NATO političkih direktora

Juče i danas u Luksemburgu je održan sastanak političkih direktora ministarstava odbrane NATO zemalja, kojim je predsjedavala zamjenica generalnog sekretara NATO, Rouz Gotemeler (Rose Gottemoeller). Kao predstavnik Ministarstva odbrane Crne Gore, na sastanku je učestvovao generalni direktor za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, sa delegacijom.

25.04.2017.

Rumunija: Jedan vod Pješadijskog bataljona na međunarodnoj vježbi „PLATINUM EAGLE 17.2“

Rumunija: Jedan vod Pješadijskog bataljona na međunarodnoj vježbi  „PLATINUM EAGLE 17.2“

Jedan vod Pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore od 32 pripadnika, otputovao je danas za Rumuniju, gdje će od 24. aprila do 4. maja učestvovati na međunarodnoj vježbi „PLATINUM EAGLE 17.2“.

23.04.2017.

Ministarstvo odbrane ulaže 147 hiljada eura u adaptaciju zgrade budućeg Zdravstvenog centra bezbjednosnih snaga

Ministarstvo odbrane uskoro počinje adaptaciju zgrade budućeg Zdravstvenog centra bezbjednosnih snaga u ulici Vaka Đurovića, u centru Podgorice. Adaptacija, za koju je planirano ulaganje od 147 hiljada eura, podrazumijeva zamjenu kompletne spoljašnje i dijela unutrašnje stolarije, kao i ugradnju novih medicinskih podova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

22.04.2017.

Vojska Crne Gore povodom obilježavanja 22. aprila, Dana planete Zemlje zasadila u opštinama Mojkovac i Bijelo Polje po 29 stabala breze

Vojska Crne Gore povodom obilježavanja 22. aprila, Dana planete Zemlje zasadila u opštinama Mojkovac i Bijelo Polje  po 29 stabala breze

Povodom obilježavanja 22. aprila, Dana planete Zemlje, pripadnici Vojske Crne Gore zasadili su danas u Bijelom Polju i Mojkovcu po 29 stabala breze. Na taj način Vojska Crna Gore želi da pruži doprinos obilježavanju ovog dana i pošalje poruku o značaju očuvanja i zaštite životne sredine.

21.04.2017.

Nema povrijeđenih pripadnika VI kontingenta Vojske Crne Gore u Avganistanu

U današnjem napadu koji se desio kod baze Šahin, u Avganistanu, nema povrijeđenih pripadnika VI kontingenta Vojske Crne Gore.

21.04.2017.

Ivanović sa ambasadorom Hlobenom: Slovačka Republika snažno podržava spoljnopolitičke ciljeve Crne Gore

Ivanović sa ambasadorom Hlobenom: Slovačka Republika snažno podržava spoljnopolitičke ciljeve Crne Gore

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović, sastao se danas sa ambasadorom Slovačke Republike u Crnoj Gori, Romanom Holbenom.

21.04.2017.

Dan planete Zemlje: Pripadnici Vojske Crne Gore zasadiće sjutra po 29 sadnica u Bijelom Polju i Mojkovcu

Povodom obilježavanja 22. aprila, Dana planete Zemlje, pripadnici Vojske Crne Gore zasadiće po 29 stabala u Bijelom Polju i Mojkovcu. Na taj način Vojska Crna Gore želi da pruži doprinos obilježavanju ovog dana i pošalje poruku o značaju očuvanja i zaštite životne sredine.