Manja slova Veća slova RSSVijesti

14.06.2016.

Pejanović Đurišić na sastanku NAC: Crna Gora će biti kredibilan saveznik

Pejanović Đurišić na sastanku NAC: Crna Gora će biti kredibilan saveznik U sjedištu NATO-a u Briselu se 14. i 15. juna održava sastanak ministara odbrane zemalja saveznica, na kojem po prvi put od potpisivanja Pristupnog protokola učestvuje i ministar odbrane Crne Gore, prof. dr Milica Pejanović Đurišić.

13.06.2016.

Ministar odbrane na sastanku Sjeverno-atlantskog savjeta (NAC) u Briselu

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanovi Đurišić učestvovaće na sastanku Sjeverno-atlantskog savjeta (NAC, North Atlantic Council) koji će se 14. i 15. juna održati u Briselu, na nivou ministara odbrane.

10.06.2016.

Održana konferencija za novinare povodom pada helikoptera

Održana konferencija za novinare povodom pada helikoptera

U Ministarstvu odbrane održana je konferencija za novinare povodom današnjeg pada vojnog helikoptera.

10.06.2016.

Konferencija za medije povodom pada helikoptera VCG

Ministarstvo odbrane će povodom pada vojnog helikoptera održati pres konferenciju u multimedijalnoj sali Ministarstva odbrane u 17,00 sati.

10.06.2016.

Pao helikopter Vojske Crne Gore

Helikopter Vojske Crne Gore sa oznakom Gazella HN – 45M, broj 12941, srušio se danas oko 13 sati u blizini Komanskog mosta kod Podgorice, za vrijeme izvođenja redovne planirane obuke u letjenju...

10.06.2016.

Pejanović Đurišić sa američkim senatorima u Vašingtonu

Pejanović Đurišić sa američkim senatorima u Vašingtonu

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović Đurišić sastala se juče u Senatu, sa senatorkom Nju Hempšira Džin Šahin (Jeanne Shaheen), senatorima države Tenesi Bobom Korkerom (Bob Corker) i Merilenda Benom Kardinom (Ben Cardin), senatorima države Mejn Suzanom Kolins (Suzan Collins) i Agnusom Kingom (Agnus King), sa senatorom Džefom Šesions (Jeff Sessions) iz Alabame, kao i sa Mikom Tarnerom (Mike Tarner), senatorom iz Konetikata.

09.06.2016.

Vašington: Izjava ministra Pejanović Đurišić nakon učešća na panelu „Kako postati novi saveznik NATO-a Uspješne priče i budući koraci“

Vašington: Izjava ministra Pejanović Đurišić  nakon učešća na panelu „Kako postati novi saveznik NATO-a Uspješne priče i budući koraci“

Izjava ministra Pejanović Đurišić nakon učešća na konferenciji Atlantskog savjeta „Budućnost proširenja NATO-a i nove granice evropske bezbjednosti“, koja je juče održana u Vašingtonu.

09.06.2016.

Pejanović Đurišić u posjeti Vašingtonu

Pejanović Đurišić u posjeti Vašingtonu

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović Đurišić sastala se juče u Pentagonu sa zamjenikom sekretara za odbranu Sjedinjenih Američkih Država, Robertom Vorkom (Robert Work).

09.06.2016.

Delegacija Verifikacionog centra SR Njemačke u posjeti Ministarstvu odbrane

Delegacija Verifikacionog centra SR Njemačke u posjeti Ministarstvu odbrane

Delegacija Verifikacionog centra Savezne Republike Njemačke, predvođena brigadnim generalom Peterom Braunštajnom (Peter Braunstein), posjetila je danas Ministarstvo odbrane.

08.06.2016.

Sastanak Pejanović Đurišić - Feltman

Sastanak Pejanović Đurišić - Feltman

U okviru posjete Njujorku, ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović Đurišić se sastala i sa generalnim podsekretarom UN-a za politička pitanja, Džefrijem Feltmanom (Jeffrey Feltman), koji će na predstojećem NATO Samitu u Varšavi biti lični predstavnik generalnog sekretara Ujedinjenih Nacija Ban Ki Muna.