Manja slova Veća slova RSSVijesti

09.07.2016.

NATO Samit u Varšavi: Pejanović Đurišić na sastanku ministara odbrane

NATO Samit u Varšavi: Pejanović Đurišić na sastanku ministara odbrane Varšava je 8. i 9. jula bila domaćin NATO Samita, 27. po redu u istoriji Alijanse. Bio je to događaj od posebnog značaja i za Crnu Goru, budući da je naša zemlja po prvi put učestvovala na Samitu NATO kao pozvana zemlja, nakon potpisivanja Protokola o pristupanju 19. maja u Briselu.

08.07.2016.

Počeo Samit NATO-a – Crna Gora učestvuje kao buduća članica

Počeo Samit NATO-a – Crna Gora učestvuje kao buduća članica

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović podržao je napore saveznika za dalje jačanje odbrambenih kapaciteta Alijanse, naglašavajući da je neophodno očuvati princip jedinstva i solidarnosti među članicama i naglasio značaj kolektivne odbrane kao najboljeg garanta stabilnosti na evro-atlantskom području. Ukazao je, takođe, da se Samit NATO-a održava u veoma važnom trenutku za Alijansu, te da je u uslovima nepredvidivih bezbjednosnih prijetnji, za Crnu Goru od posebnog značaja mogućnost da sjedi za stolom sa ostalim članicama NATO-a...

07.07.2016.

Predsjednik Vlade otputovao na Samit NATO-a

(Podgorica, 07.07.2016.) Predsjednik Vlade Milo Đukanović otputovao je danas u Varšavu gdje će na poziv generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga 8. i 9. jula predvoditi delegaciju Crne Gore na Samitu šefova država i vlada Alijanse. Crna Gora u Varšavi učestvuje po prvi put na Samitu NATO kao pozvana zemlja, nakon potpisivanja Protokola o pristupanju 19. maja u Briselu. U tom svojstvu, biće zastupljena na svim sastancima tokom dvodnevnog rada...

07.07.2016.

Inspekcijski tim Ruske Federacije obavio Inspekciju specifičnog područja: Crna Gora poštuje odredbe Bečkog dokumenta 2011.

Inspekcijski tim Ruske Federacije obavio Inspekciju specifičnog područja: Crna Gora poštuje odredbe Bečkog dokumenta 2011.

Inspekcijski tim Ruske Federacije za kontrolu naoružanja boravio je u Crnoj Gori od 4. do 7. jula radi sprovođenja redovne Inspekcije specifičnog područja u skladu sa Bečkim dokumentom 2011.

05.07.2016.

Nerezidentni izaslanik odbrane Republike Francuske, potpukovnik Ruane, u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Nerezidentni izaslanik odbrane Republike Francuske, potpukovnik Ruane, u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Odlazeći nerezidentni izaslanik odbrane Republike Francuske u Crnoj Gori potpukovnik Olivie Ruane (Olivier Rouanet), boravio je danas u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane, i tom priikom se sastao sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane dr Ivanom Mašulovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, admiralom Draganom Samardžićem.

01.07.2016.

Ministarstvo odbrane organizuje javnu raspravu na Nacrt akcionog plana za implementaciju Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbjednost u Crnoj Gori

Ministarstvo odbrane objavljuje javni poziv svim zainteresovanim koji se bave pitanjima iz oblasti unapređenja prava žena i rodne ravnopravnosti, nasilja nad ženama i učešća žena u političkom i javnom životu, da učestvuju u javnoj raspravi na Nacrt akcionog plana za implementaciju Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbjednost u Crnoj Gori (2016-2017.godine). Javni poziv možete pogledati na stranici http://www.mod.gov.me/biblioteka/oglasi.

30.06.2016.

Pejanović Đurišić sa poljskim kolegom Antonijem Maćerevičem o NATO Samitu u Varšavi i rafikaciji Protokola

Pejanović Đurišić sa poljskim kolegom Antonijem Maćerevičem o NATO Samitu u Varšavi i rafikaciji Protokola

U okviru zvanične posjete Republici Poljskoj, ministar odbrane Crne Gore prof. dr Milica Pejanović Đurišić se sastala sa ministrom narodne odbrane Republike Poljske Antonijem Maćerevičem (Antoni Macierewicz).

29.06.2016.

Telegram saučešća ministra odbrane prof. dr Milice Pejanović Đurišić turskom kolegi,Fikriju Išiku

Ministar odbrane prof. dr Milica Pejanović Đurišić povodom tragedije koja je zadesila Istanbul i Tursku uputila je telegram saučešća turskom kolegi,Fikriju Išiku.

29.06.2016.

Pejanović Đurišić sjutra u zvaničnoj posjeti Ministarstvu narodne odbrane Republike Poljske

Ministar odbrane Crne Gore prof. dr Milica Pejanović Đurišić, boraviće 30. juna u zvaničnoj posjeti Ministarstvu narodne odbrane Republike Poljske, na poziv ministra narodne odbrane, Antonija Maćereviča (Antoni Macierewicz).

27.06.2016.

Saopštenje Ministarstva odbrane povodom pada helikoptera 10. juna

Dana 10.06. 2016. godine, u 13,08 časova, u blizini magistralnog puta Podgorica-Nikšić, u podgoričkom naselju Gornja Gorica, tokom redovnog trenažnog leta, dogodio se udes helikoptera NH-45N, Gazela-GAMA ev.broj 12941, u kojem su teže povrijeđeni piloti pukovnik Arifović Namik, pilot instruktor letjenja i potpukovnik Antanasijević Miroljub, nastavnik letjenja.