Manja slova Veća slova RSSVijesti

09.07.2015.

Otvoren objekat inžinjerijske čete u Danilovgradu

Otvoren objekat inžinjerijske čete u Danilovgradu Danas je u Kasarni “Milovan Šaranović “u Danilovgradu otvoren rekonstruisani objekat inžinjerijske čete. Otvaranju su prisustovali predstavnici i predstavnice UNDP/SEESAC iz Beograda, Bojana Balon i Danijela Djurović, predstavnik UNDP iz Podgorice Gordan Ivanović , kao i predstavnici/ce Ministarstva odbrana i Vojske Crne Gore.

09.07.2015.

Izaslanik odbrane UK Velike Britanije i Sjeverne Irske pukovnik Fitzgibbon boravio u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore

Izaslanik odbrane UK Velike Britanije i Sjeverne Irske pukovnik  Fitzgibbon boravio u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore

Izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, pukovnik Simon Fitzgibbon, boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore. Tim povodom, puk Fitzgibonn sastao se sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, dr Ivanom Mašulovićem.

06.07.2015.

Državni sekretar Šarkić primio je potpukovnika Dakovića koji je imenovan i odlazi na mjesto savjetnika u Misiju Crne Gore pri NATO u Briselu

Državni sekretar Šarkić primio je potpukovnika Dakovića koji je imenovan i odlazi na mjesto savjetnika u Misiju Crne Gore pri NATO u Briselu

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Crne Gore Bojan Šarkić primio je danas potpukovnika Iliju Dakovića, koji je imenovan i odlazi na mjesto savjetnika u Misiju Crne Gore pri NATO u Briselu.

03.07.2015.

Delegacija Centra za materijalni menadžment MO Albanije u posjeti Direkciji za standardizaciju i kodifikaciju

Delegacija Centra za materijalni menadžment MO Albanije  u posjeti Direkciji za standardizaciju i kodifikaciju

Delegacija Centra za materijalni menadžment Ministarstva odbrane Albanije boravi u posjeti Direkciji za standardizaciju i kodifikaciju. Posjeta se realizuje u cilju transvera crnogorskih iskustava u organizaciji poslova kodifikacije, kodifikovanju prvog proizvoda i promovisanja važnosti kodifikacije za nacionalnu industriju, kao i diskusije na ostale teme iz oblasti kojim se bave dvije direkcije.

01.07.2015.

Javni oglas za za prijem kandidata za obrazovanje na vojnim akademijama R. Grčke

Za potrebe Vojske Crne Gore, Ministarstvo odbrane raspisuje javni oglas za studijsku 2015/16. godinu za prijem kandidata/kandidatkinja za obrazovanje na: Akademiji Kopnene vojske, Vazduhoplovnoj akademiji i Akademiji Ratne mornarice, u Atini, Republika Grčka.

01.07.2015.

Javni oglas za prijem kandidata za obrazovanje na vojnim akademijama u R. Italiji

Za potrebe Vojske Crne Gore, Ministarstvo odbrane raspisuje javni oglas za studijsku 2015/16. godinu, za prijem kandidata/kandidatkinja za obrazovanje na Pomorskoj vojnoj akademiji (jedan kandidat na smjeru za inženjere pomorstva) u Livornu i Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji (jedan kandidat na smjeru za pilote), u Pozzuoli-u, Republika Italija

30.06.2015.

Državni sekretar Šarkić primio nerezidentnog ambasadora Kraljevine Jordan

Državni sekretar Šarkić primio nerezidentnog ambasadora Kraljevine Jordan

Državni sekrtetar Bojan Šarkić primio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Jordan Fawwaz-a Al-Eitan-a,koji boravi u nastupnoj posjeti Crnoj Gori.

27.06.2015.

FOTO PRIČA: Koncert orkestara Vojske Crne Gore i Ratne Mornarice Grčke

FOTO PRIČA: Koncert orkestara Vojske Crne Gore i Ratne Mornarice Grčke

Orkestri Vojske Crne Gore i Ratne mornarice Grčke održali su večeras zajednički koncert u KIC "Budo Tomović".

26.06.2015.

Načelnik Generalštaba VCG admiral Samardžić primio kapetana fregate Igora Vujačića

Načelnik Generalštaba VCG admiral Samardžić primio kapetana fregate Igora Vujačića

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić primio je danas kapetana fregate Igora Vujačića, nakon što je uspješno završio jednogodišnje usavršavanje na Mornaričkom štabnom koledžu u Sjedinjenim Američkim Državama.

26.06.2015.

NAJAVA: Koncert orkestara Vojske Crne Gore i Ratne Mornarice Grčke

Orkestri Vojske Crne Gore i Ratne Mornarice Grčke održaće zajednički koncert u subotu, 27. juna 2015. godine, sa početkom u 21,00 sat u velikoj sali KIC-a Budo Tomović.