Manja slova Veća slova RSSVijesti

20.05.2015.

Načelnik GŠ ušestvovao na sastanku NATO Vojnog komiteta

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić prisustvovao je sastancima NATO Vojnog komiteta u sjedištu NATO u Briselu.

19.05.2015.

Načelnik Generalštaba VCG učestvovao na sastanku Vojnog komiteta EU

Načelnik Generalštaba VCG učestvovao na sastanku Vojnog komiteta EU

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić po prvi put prisustvovao je sastanku Vojnog komiteta EU (EUMC) u Evropskim savjetu u Briselu.

18.05.2015.

Pukovnik Pešić primio pbb Gorana Pajovića povodom njegovog upućivanja u operaciju "ATALANTA"

Pukovnik Pešić  primio pbb Gorana Pajovića povodom njegovog upućivanja u operaciju "ATALANTA"

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore pukovnik Rajko Pešić primio je danas pripadnika Mornarice Vojske Crne Gore poručnika bojnog broda Gorana Pajovića, koji će u narednih godinu dana predstavljati Vojsku Crne Gore u Operativnom štabu Evropske Unije za operaciju "ATALANTA", u Nortvudu, Velika Britanija.

15.05.2015.

Radionica iz oblasti zaštite životne sredine “Environment Topics in Montenegro”.

Radionica iz oblasti zaštite životne sredine “Environment Topics in Montenegro”.

Kancelarija SAD za saradnju u oblasti odbrane (ODC) i Ministarstvo odbrane Crne Gore realizovali su, u periodu od 11. do 15. maja 2015. godine, radionicu iz oblasti zaštite životne sredine “Environment Topics in Montenegro”.

15.05.2015.

Marina Otašević savjetnik I za odbranu u Misiji CG pri NATO

Marina Otašević savjetnik I za odbranu u Misiji CG pri NATO

Generalni direktor za politiku odbrane dr Ivan Mašulović sastao se danas sa savjetnicom u Direkciji za međunarodnu saradnju Marinom Otašević, povodom njenog odlaska na diplomatsku poziciju savjetnice I za odbranu u Misiji Crne Gore pri NATO.

15.05.2015.

Jačanje povjerenja i bezbjednosti

Jačanje povjerenja i bezbjednosti

U vremenskom periodu od 12. do 15. maja 2015. godine Crna Gora je izvršila inspekciju Specifičnog područja na teritoriji Republike Slovenije u skladu sa odredbama Bečkog dokumenta 2011, Glava IX, tačka 74 do 106. Aktivnost je realizovana u saradnji sa Verifikacionim centrom Bosne i Hercegovine, tako da je ostvaren i međunarodni karakter i proširene su mogućnosti za nastavak i izgradnju međusobne saradnje.

13.05.2015.

Pripadnici Vojske Crne Gore dobrovoljno dali krv

Pripadnici Vojske Crne Gore dobrovoljno dali krv

Pripadnici Vojske Crne Gore učestvovali su na Manifestaciji povodom obilježavanja svjetskog dana Crvenog krsta koja je održana na Trgu Republike. U akciji dobrovoljnog davanja krvi učestvovalo je 18 pripadnika, koji su dobrovoljno dali krv i na taj način još jednom pokazali svoju humanist.

12.05.2015.

Zamjenik načelnika Generalštaba VCG obišao zajedničku obuku specijalnih jedinica pripadnika VCG, Slovenske Vojske i oružanih snaga SAD

Zamjenik načelnika Generalštaba VCG obišao  zajedničku obuku specijalnih jedinica pripadnika VCG, Slovenske Vojske i oružanih snaga SAD

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Rajko Pešić, zajedno sa savjetnikom za odbranu iz Ministarstva odbrane Slovenije Damirom Črnčecom i izaslanikom odbrane SAD potpukovnikom Derenom Evansom, obišao je zajedničku obuku specijalnih jedinica pripadnika Vojske Crne Gore, Slovenske Vojske i oružanih snaga SAD. Zajednička obuka se realizuje u kasarni Milovan Šaranović u Danilovgradu.

12.05.2015.

Plan integriteta – stalna aktivnost Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore

Plan integriteta – stalna aktivnost Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore

U cilju kvalitetnijeg ispunjavanja obaveza organizacionih jedinica ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, u organizaciji radnog tima za praćenje i implementaciju Plana integriteta MO i VCG, danas su održane konsultacije na temu implementacija Plana integriteta MOiVCG.

11.05.2015.

Saopštenje Ministarstva odbrane

Imajući u vidu navode u pojedinim medijima da je na Vojno stacionarnom automatizovanom strelištu Zlatica, pucano na pripadnike VCG u navodnom pokušaju krađe naoružanja Ministarstvo odbrane izdaje sljedeće saopštenje: Na površini koju zauzima Vojno stacionarno automatizovano strelište (SAS) Zlatica ne postoje skladišta naoružanja niti municije.